© 2013 Tracey Parker Landscape Design Ltd

Back to projects

Abbey Wood Retreat

​​
 

This small courtyard garden belongs to a former professional dancer which was key to the approach taken. Before, the space was filled with crazy paving and a defunct pond allowing no area to exercise or relax.

Black limestone was specified throughout to open up the space and reflect the client's love of sun and warmth. Setts were used to define the dining area and clad the retaining walls. New fencing raised the boundary by half a metre to increase privacy. A slate purple colour was then used to give the walls depth.

The client loves to 'earth' himself in the landscape, so an area of polished river pebbles and angel cobbles was designed for this purpose. Black bamboo panels were lastly used to block an ugly screen wall. 

Detailing was key in this space to maximise the quality materials specified.  The client has added many personal touches which reflect his personality and the space beautifully. 

 

Planting and lights were reinstated by the client to minimise cost.